fbpx
Skip to main content

Beredskabsplaner

Det er virksomhedens ansvar at have en beredskabsplan, der sikrer, at alle på klinikken agerer hurtigt og effektivt i en kritisk situation. Dette kan eksempelvis være ved tilfælde af brand.

Læs mere om

System om Beredskabsplaner til tandlæger

Hvad er en beredskabsplan?

En beredskabsplan er reelt en vejledning i, hvordan virksomheden bedst håndterer en bestemt situation. Det er et praktisk redskab, som medarbejdere og ledere på klinikken kan anvende, hvis der skulle opstå en særlig situation, som kræver en præcis ageren.

Der hvor beredskabsplaner særligt er gode at have, er i situationer, der kan være meget stressede, men hvor det kan være særligt vigtigt at agere på en specifik måde. Dette kan eksempelvis være ved et røveri, brand eller en anden nødsituation.

Beredskabsplaner ikon

Er det et lovkrav at have en beredskabsplan?

Der er visse områder, hvor det ér et lovkrav at have en beredskabsplan. Planen skal samtidig være godt kendt af alle på klinikken, så det er muligt at agere efter den, hvis behovet skulle opstå.

Et eksempel på dette er ved håndtering af kemiske produkter, hvor der er en særlig risiko for, at der kan ske sundhedsskadelige udslip. Her kræver arbejdstilsynet, at der blandt andet udarbejdes en beredskabsplan, som kan sikre, at der ageres på bedst mulig måde. Planen skal blandt andet omfatte, hvordan man beskytter medarbejdere og patienter.

Hos Complianter synes vi dog ikke, at det behøver være et lovkrav, før der udformes en beredskabsplan. En beredskabsplan er nemlig med til at sikre, at alle gør det bedst muligt, hvis en ulykke eller særlig situation skulle opstå. Dette kan være med til at beskytte medarbejdere og patienter bedst muligt. Det kan også være med til at få klinikken hurtigt op at køre igen.

Nogle eksempler på, hvor en beredskabsplan er god:

  • Håndtering af vold og trusler
  • Røveri
  • Brand
  • Håndtering af kemiske produkter
  • Håndtering af medicin
  • IT / GDPR-angreb.

Hvad skal en beredskabsplan indeholde?

Det kommer helt an på, hvilket emne der skal laves en beredskabsplan på. Nogle områder har klart definerede krav til indholdet.

På andre områder handler det mere om, at planen er så klart og tydeligt beskrevet, at alle kan agere på præcist de områder, I selv vurderer som værende afgørende.

Med Complianter-systemet har vi skabt en række beredskabsplaner for jer og kommer med forslag til indholdet. Vi kan komme med ideer til jer i forhold til at tilpasse dem til netop jeres klinik. Dette gør, at I bedre kan koncentrere jer om at træne medarbejderne i, hvordan der bør reageres ved en nødsituation.

Hvis du ønsker vores hjælp til at skabe dine egne beredskabsplaner, må du endelig tag fat i os.